voetbalzone

Rueda legt zich neer bij nederlaag tegen te sterk Spanje

Bart Kruyt22 jun 2010, 07:32
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2010, 07:32
Advertentie

Reinaldo Rueda had de stunt van Zwitserland graag willen herhalen, maar moest na de 2-0 nederlaag tegen Spanje constateren dat dit er nooit had ingezeten voor zijn ploeg. De bondscoach van Honduras legde zich neer bij het verlies en gaf toe dat zijn equipe niet goed genoeg was om Spanje te kunnen verrassen. “We hebben verloren van een veel betere ploeg”, zei Rueda.

/

Honduras blijft door de nederlaag op nul punten staan, maar kan in theorie nog altijd doorbekeren naar de volgende ronde. De Zuid-Amerikanen moeten dan met ruime cijfers zien te winnen van Zwitserland, terwijl Chili dan Spanje moet verslaan. “De kans is niet groot, maar we moeten erin blijven geloven”, zei Rueda. “Zolang het mogelijk is, blijven wij vechten.”

“Het was onze bedoeling om Spanje dwars te zitten, maar de openingstreffer van David Villa hielp daar natuurlijk niet bij”, analyseerde de bondscoach. “Ik denk dat we de echte overtuiging misten. Spanje was de baas op het veld en zij heeft ook gewoon een paar heel sterke spelers in het elftal rondlopen. Ze hebben een paar jongens die met één pass het verschil kunnen maken en dat was het grote verschil.”

Bezig met laden …