voetbalzone

Ruim half miljoen euro zoek na zomerse transfer van Groningen-aanvaller

Peter Nusselder09 jan 2013, 08:32
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2013, 08:32
Advertentie

FC Groningen heeft tot op heden nog maar weinig plezier beleefd aan Filip Kostic. De twintigjarige aanvaller werd afgelopen zomer overgenomen van het Servische FK Radnicki, maar het lijkt erop dat de Eredivisionist te veel betaald heeft voor Kostic en dat een forse geldsom kwijt is.

/

Groningen legde 1,25 miljoen euro neer voor de Servisch jeugdinternational, terwijl die waarschijnlijk veel minder had hoeven kosten. Voetbal International vond uit dat Club Brugge, dat in een eerder stadium ook geïnteresseerd was in Kostic, in maart 2012 minder dan de helft had hoeven betalen van het bedrag dat Groningen uiteindelijk spendeerde.

“Ik dacht dat de vraagprijs in de buurt lag van 500 duizend euro”, vertelt algemeen manager Vincent Mannaert, die destijds sprak met de Serviër. FK Radnicki liet later weten dat er 700.000 euro gevraagd werd voor Kostic en dat dit ook het bedrag is dat is overgemaakt door Groningen. Waar de overige 550.000 euro zijn lijkt niemand te weten, maar Kostic’ zaakwaarnemer Zoran Pavlovic zit wel in voorarrest op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijntruc. Mannaert kent Pavlovic overigens niet: “Die meneer was er niet bij”, zegt de manager van Club Brugge.

Bezig met laden …