voetbalzone

Ruim honderd talenten testten positief bij controles WK Onder-17

Erik van Dam17 okt 2011, 18:34
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2011, 18:34
Advertentie

Tijdens het WK Onder-17, dat afgelopen juli in Mexico werd gehouden, zijn liefst 109 spelers positief bevonden op clenbuterol. Dat heeft de wereldvoetbalbond (FIFA ) maandag officieel bekendgemaakt. Toch maakt de FIFA zich geen zorgen; de cijfers geven de overduidelijk aan dat er iets niet klopt.

“Dit is een gezondheidsprobleem, geen dopingprobleem”, sprak een zegspersoon van het mondiale orgaan. In Mexico krijgen kalveren vaak clenbuterol toegediend, waardoor topsporters bij het eten van dergelijk vlees het gevaar lopen te veel clenbuterol in hun lijf te hebben. Dat is zeer waarschijnlijk de reden voor dit ongewoon hoge aantal 'dopinggevallen'.

Eerder al kwamen enkele A-internationals van de Mexicaanse nationale ploeg in opspraak. Vijf spelers, onder wie toenmalig PSV-verdediger Francisco Maza Rodríguez, laadden de verdachtmaking op zich toen zij positief testten tijdens een dopingcontrole. Uiteindelijk werden zowel Rodíguez als de vier anderen vrijgesproken van alle aanklachten, om dezelfde reden als nu.

Bezig met laden …