voetbalzone

Ruiter heeft droom: 'Met FC Utrecht Europees voetbal in de Galgenwaard'

Matthijs van Laar18 apr 2012, 17:12
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2012, 17:12
Advertentie

FC Utrecht verzekerde zich eerder op de woensdag van de komst van Robbin Ruiter. De sluitpost komt in de zomer over van FC Volendam en tekende een contract voor vier seizoenen. In de Domstad wordt veel verwacht van de 25-jarige keeper. “We hebben één van de meest talentvolle Nederlandse keepers aan ons weten te binden. Bovendien is hij de beste speler van de Jupiler League”, weet algemeen directeur Wilco van Schaik.

/

Technisch directeur Foeke Booy is eveneens bijzonder content met de aanwinst. “Robbin is een keeper die goed bij ons past”, stelt hij op de clubsite. “Het is een doelman die positioneel goed in zijn doel staat en goed kan uitkomen. Hij heeft een prima trap en met zijn bijna twee meter staat er iemand met lengte in het doel. Hij gaf tijdens onze gesprekken aan dat FC Utrecht zijn ambitie is.”

Ruiter zelf mikt met FC Utrecht op Europees voetbal. “Ik kan me hier goed ontwikkelen en het is weer een stap hogerop. Normaal gesproken speelt FC Utrecht om Europees voetbal. Als ik met FC Utrecht Europees voetbal kan spelen in de Galgenwaard, dan heb ik wel een droom te pakken”, aldus de geboren Amsterdammer.

Bezig met laden …