voetbalzone

Ruiz: 'Als FC Twente thuis speelt, doen ze dat normaal gesproken wel'

Erik van Dam30 nov 2011, 15:29
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2011, 15:29
Advertentie

Bryan Ruiz bekijkt donderdagavond vanaf de kant de strijd tussen Fulham en zijn ex-werkgever FC Twente. De Costa Ricaanse aanvaller verliet de Nederlandse velden in het slot van de transfermarkt om een contract te tekenen in Londen en zag zijn nieuwe club tijdens de loting voor de Europa League gekoppeld worden aan zijn oude. Ruiz kent als geen ander de sterke en zwakke punten van de Tukkers en op de clubwebsite stipt hij dan ook wie de gevaarlijke mannen zijn bij de opponent.

/

“We moeten oppassen voor Nacer Chadli, Luuk de Jong, Ola John en Emir Bajrami”, somt Ruiz de aanvalslinie van FC Twente op. “Als zij spelen, zijn ze vaak heel goed. FC Twente maakt niet het beste seizoen door, maar ze doen het goed in de Europa League. Ze weten dat ze door zijn, maar ze willen het graag in stijl afronden.” Ruiz, die donderdagavond officieel afscheid neemt van het publiek in Enschede, sprak al met trainer Martin Jol over de tegenstander.

Op de clubwebsite legt hij uit dat hij een aanvallend Twente verwacht in De Grolsch Veste. “Ik denk dat ze offensief spelen, want als FC Twente thuis speelt, doet het dat normaal gesproken wel. Ze zullen proberen druk op ons te zetten en de bal bij zich te houden. Dat is één van de kwaliteiten die Twente heeft”, aldus Ruiz. “Ik denk wel dat wij kunnen winnen, maar dan moeten we enorm gefocust zijn, goed verdedigen en de bal bij ons houden wanneer we die hebben”, zegt de aanvaller, die zelf niet mee mag doen.

Bezig met laden …