voetbalzone

Ruiz baalt van Europese uitsluiting: ‘Maar ik moet het accepteren’

Peter Nusselder02 sep 2011, 14:10
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2011, 14:10
Advertentie

Bryan Ruiz liet de afgelopen dagen niet na te benadrukken hoe blij hij is met zijn overgang naar Fulham, maar er is ook een tegenvaller voor de voormalig FC Twente-aanvaller. Omdat Ruiz al in de voorronde van de Champions League speelde, mag hij met Fulham niet in de Europa League uitkomen.

/

De technicus uit Costa Rica nam het met de Tukkers op tegen FC Vaslui en Benfica, waardoor hij bij zijn nieuwe werkgever is uitgesloten van deelname aan een Europees toernooi. Ruiz was van die regel niet op de hoogte, geeft hij vrijdag toe in gesprek met RTV Oost. “Ik wist het niet. Het is natuurlijk jammer, iedereen wil in de Europa League spelen. Maar ik moet het accepteren”, aldus de linkspoot.

The Cottagers kunnen dus ook niet over de aanwinst beschikken in de duels met Twente, want uitgerekend Fulham werd in de Europa League aan de ploeg uit Enschede gekoppeld. De andere clubs in groep K zijn het Deense OB en het door Robert Maaskant getrainde Wisla Krákow uit Polen. Toch heeft Ruiz geen spijt van zijn transfer. “Fulham is een fantastische club én ik heb een goed gevoel bij de trainer.”

Bezig met laden …