voetbalzone

Ruiz: 'Ik wilde eigenlijk niet naar Fulham, ik twijfelde'

Daniel Cabot Kerkdijk07 dec 2011, 09:30
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2011, 09:30
Advertentie

Aan zijn zomerse miljoenenoverstap naar Fulham heeft Bryan Ruiz nog maar weinig plezier beleefd. De voormalig aanvaller van FC Twente moet duidelijk nog wennen aan het hoge tempo in de Premier League en komt derhalve nog maar weinig voor in de plannen van manager Martin Jol. "Ik speel veel te weinig", erkent de Costa Ricaans international.

/

"Na mijn overstap van FC Twente, waar ik altijd speelde en bepalend was, hadden de mensen hoge verwachtingen", vertelt Ruiz aan het weekblad Voetbal International. "Ik wil ze ook wat laten zien. Maar ik moet fysiek sterker worden en sneller handelen. Wat mij zou helpen, is een reeks wedstrijden, waardoor ik lekker in mijn ritme zou komen. Door te spelen, word ik ook sterker. Ik heb mezelf een jaar gegeven om me aan te passen en door te breken."

Ruiz geeft toe dat zijn transfer naar Fulham niet zijn eerste keuze was. "Ik wilde eigenlijk niet naar Fulham. Eerder was Tottenham Hotspur geïnteresseerd. Dat is een club waar je meteen 'ja' tegen zegt. Maar het werd nooit concreet. Op 30 augustus kwam Fulham. Mijn manager belde dat er een akkoord was tussen de clubs en dat we naar Londen konden. Ik twijfelde opnieuw, maar hij overtuigde mij. Aantrekkelijke financiële voorwaarden en een gesprek met Jol haalden mij over de streep."

Bezig met laden …