voetbalzone

Ruiz in zevende hemel: ‘We zaten in de groep des doods, nu zijn zij dood’

Gijs Freriks20 jun 2014, 20:55
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2014, 20:55
Advertentie

Bryan Ruiz groeide vrijdagavond uit tot de held van Costa Rica. De aanvaller zorgde voor het enige doelpunt tegen Italië (0-1) en hierdoor kwalificeerden de Centraal-Amerikanen zich voor het eerst sinds 1990 voor de achtste finale van het WK. “Niemand geloofde in ons, omdat we in de groep des doods zaten. Maar nu zijn zij dood”, knipoogde Ruiz na afloop.

voetbalzone

De PSV’er, die in de terugronde werd gehuurd van Fulham, zei tegenover Sky Italia dat een ‘droom’ is uitgekomen: “Ik kan mijn emoties op het moment nauwelijks onder woorden brengen. Ik draag de treffer op aan mijn familie, het is geweldig om op een WK te scoren. We hebben hiervan gedroomd. We hebben voor een klein land iets unieks bereikt”, aldus Ruiz.

De Colombiaanse bondscoach Jorge Luis Pinto is trots op zijn elftal: “We hebben de wedstrijd gecontroleerd, dat had ik voorspeld. We hebben een geweldig team verslagen. Het volk van Costa Rica verdient is, deze is voor hen.” Aanvaller Celso Borges stond na afloop van het groepsduel in Recife ook de pers te woord en barstte in huilen uit: “We hebben geschiedenis geschreven en willen nu onsterfelijk worden.”

Bezig met laden …