voetbalzone

Ruiz: 'Opgelucht dat het afgerond is, maar ook een beetje verdrietig'

Bart Kruyt02 sep 2011, 07:50
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2011, 07:50
Advertentie

Bryan Ruiz rondde woensdag zijn transfer naar Fulham af, maar mag met zijn nieuwe club geen Europees voetbal spelen. Fulham doet weliswaar mee aan de Europa League en zit zelfs in de groep bij FC Twente, maar omdat Ruiz al voor de Tukkers Europese wedstrijden heeft gespeeld, is hij niet speelgerechtigd voor zijn nieuwe werkgever. De duels met Twente moet hij vanaf de zijkant volgen.

/

Ruiz tekende een vierjarig contract bij Fulham, waar Martin Jol de hoofdtrainer is. “Het is allemaal heel druk geweest. Ik heb niet eens tijd gehad om mijn moeder in Costa Rica te bellen”, aldus de aanvaller in De Telegraaf. “Maandag moet ik naar de ambassade van Costa Rica in Madrid om papieren in orde te maken en dan hoop ik dinsdag voor het eerst mee te trainen met Fulham.”

“Ik ben opgelucht dat het allemaal afgerond is en ook een beetje verdrietig vanwege mijn vertrek”, benadrukt hij. “Het leven bij FC Twente was goed, maar voor mijn ontwikkeling als topvoetballer is het belangrijk in de sterkste competitie ter wereld te gaan spelen.” De 26-jarige Ruiz speelde in ruim twee jaar tijd 65 competitieduels voor Twente en scoorde daarin 35 keer.

Bezig met laden …