voetbalzone

Ruiz prijst zich gelukkig met komst La Volpe naar Costa Rica

Erik van Dam10 sep 2010, 08:09
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2010, 08:09
Advertentie

De aanstelling van Ricardo La Volpe als bondscoach van Costa Rica is door FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz met gejuich ontvangen. De Midden-Amerikaan vernam het nieuws donderdag en reageert op zijn persoonlijke website op de komst van La Volpe. “Hopelijk wordt hem de tijd gegund om te werken en zich in te zetten voor Costa Rica.”

/

Ruiz (25) debuteerde vijf jaar geleden in het nationale team en is een vaste waarde voor zijn land. De aanvaller was tot op heden goed voor negen goals in het shirt van zijn land. Costa Rica slaagde er echter niet in zich voor het WK 2010 te plaatsen; La Volpe werd donderdag benoemd als opvolger van Ronald González, die als interim-bondscoach fungeerde nadat René Simoes opstapte.

“Ik weet zeker dat hij met zijn karakter en ervaring in de CONCACAF-regio ons zal helpen aan de doelpunten en zeges die we nodig hebben”, stelt Ruiz op zijn persoonlijke website. Ruiz denkt wel dat La Volpe’s ervaring en kracht niet uit zal komen, als de fans niet vol achter de Argentijnse keuzeheer gaan staan. “We moeten hem de tijd en ruimte geven die hij nodig heeft. De coach moet ook kunnen rekenen op de inspanningen en passie van de spelers.”

Bezig met laden …