voetbalzone

Ruiz volgt FC Twente nog altijd: ‘Ik hoop dat ze weer omhoog klimmen’

Thijs Post19 mrt 2013, 16:38
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2013, 16:38
Advertentie

Bryan Ruiz is niet weg te denken uit het basiselftal van Fulham, maar dat was in de eerste maanden na zijn komst van FC Twente wel anders. De Costa Ricaan had moeite zich aan te passen aan de Premier League; inmiddels heeft hij het ongelijk van de critici van het eerste uur bewezen. Ruiz houdt zijn ex-werkgever nog altijd in de gaten.

/

“Het was tot nu toe mijn beste tijd uit mijn carrière. We werden kampioen en speelden ongelofelijke seizoenen, vooral het eerste jaar”, blikt Ruiz in gesprek met Sport 1 terug op zijn tijd in Enschede. FC Twente presteert minder goed dan in de jaren dat Ruiz er nog speelde, maar de aanvaller zegt de club nog steeds te volgen. “Ze doen het nu niet zo goed, maar ik hoop dat ze weer omhoog klimmen.”

Ruiz speelde dit seizoen twintig wedstrijden in de Premier League, waarvan drie als invaller. Hij maakte drie doelpunten. “Ik heb wat tijd nodig gehad om me aan te passen, maar ik denk dat ik nu gewend ben hier. Ik speel aardig, voel me goed en heb zelfvertrouwen”, zegt hij. FC Twente verkocht Ruiz in augustus 2011 voor circa twaalf miljoen euro aan Fulham.

Bezig met laden …