voetbalzone

Rukavytsya maakt 'absoluut goede kans' op WK met Australië

Peter Nusselder05 mei 2010, 13:40
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2010, 13:40
Advertentie

Bondscoach Pim Verbeek van Australië is gecharmeerd van Nikita Rukavytsya. De Australiër stond onder contract bij FC Twente, maar komt sinds de winterstop uit voor het Belgische Roeselare. Verbeek zag de aanvaller onlangs aan het werk en was positief over diens WK-kansen. "Hij heeft absoluut een goede kans. Hij heeft alles in huis", aldus Verbeek in de Australische media.

De Nederlandse bondscoach ziet in Rukavytsya mogelijk een toegevoegde als pinchhitter. "Nikita is iemand die in kan vallen en een wedstrijd op z'n kop kan zetten. Met zijn snelheid is hij een speler die elk team graag voorhanden wil hebben", vertelde Verbeek. "Hij is enorm snel, dat boezemt verdedigers angst in", verklaarde de trainer.

De snelheid van de aanvaller en zijn inzetbaarheid op alle posities voorin vergroten zijn kansen op een plaats in de Australische WK-selectie. "Hij is veruit de snelste speler van Australië. Hij kan centraal als spits spelen, maar ook op de vleugels", weet Verbeek. "Dat maakt hem een interessante speler."

Bezig met laden …