voetbalzone

Rummenigge complimenteus: ‘Dat komt door één man: Jos Luhukay’

Erik van Dam24 okt 2013, 15:10
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2013, 15:10
Advertentie
/

In Nederland werkte hij (nog) niet als trainer, maar in Duitsland kent vrijwel iedere voetballiefhebber de naam van Jos Luhukay. De vijftigjarige coach uit Venlo had sinds de start van dit millennium al zes clubs onder zijn hoede en werkt sinds vorig jaar zomer bij tweevoudig Duits kampioen Hertha BSC. Toen hij aan het roer kwam bevond die club zich in de 2.Bundesliga: inmiddels is het de nummer vier van de Bundesliga.

Hertha werd vorig seizoen met een flinke voorsprong op de rest kampioen van het tweede niveau en dwong daarmee promotie af. Het eerste kwart van dit seizoen oogt de ploeg sterk en Hertha verloor pas twee van de negen gespeelde wedstrijden. Zaterdag wacht een ontmoeting met regerend kampioen Bayern München. Josep Guardiola moet zich nog uitspreken over de wedstrijd, maar Karl-Heinz Rummenigge doet dat nu alvast.

De erevoorzitter van der Rekordmeister heeft louter complimenten voor de Berlijnse formatie. Met name Luhukay krijgt veel lof toegezwaaid. “Hertha BSC is tot nu toe de grote verrassing. Het is een team dat heel goed begonnen is en ik denk dat voornamelijk door één man komt: de trainer, die ze daar hebben. Luhukay verricht heel goed werk”, zegt Rummenigge donderdag in de Duitse media.

“Hij heeft een helder plan en beschikt over veel kwaliteit binnen zijn team. Je kunt zo’n club alleen maar feliciteren met zo’n man. Het zal zaterdag een stuk lastiger voor ons worden dan woensdag tegen Viktoria Plzen.” Hertha verloor dit seizoen pas twee competitieduels: uit bij VfL Wolfsburg en thuis tegen VfB Stuttgart. Tot de winterstop krijgt het echter nog wel de zwaarste tegenstanders voor de kiezen: zaterdag Bayern, volgende week Schalke 04, twee wedstrijden daarna Bayer Leverkusen en op 21 december nog Borussia Dortmund.

Bezig met laden …