voetbalzone

Rummenigge sluit de deur: ‘Iedereen in Europa weet dit sinds Ribéry’

Erik van Dam07 jun 2016, 21:24
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2016, 21:24
Advertentie

Bayern München sloot het seizoen 2015/16 af met de nationale dubbel en kan nu even ademhalen. De Duitse grootmacht heeft Josep Guardiola na drie jaar uitgezwaaid en begint volgende maand met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarin Carlo Ancelotti de baas is. Naar het zich laat aanzien zal de Italiaan niemand weg zien gaan: Karl-Heinz Rummenigge zegt dat de deur voor iedereen dicht zit.

/

De laatste weken gaan er geruchten over transfers voor David Alaba en Robert Lewandowski, die allebei een zeer sterk seizoen draaiden. Real Madrid zou hen graag allebei willen halen om de selectie van Zinédine Zidane nog sterker te maken, maar de Spanjaarden kunnen de middenvelder en spits echt vergeten. “Wij hebben de deur dicht gedaan. We gaan niet tegen onze zin spelers verkopen”, verzekert Rummenigge in BILD.

De voorzitter van de Beierse club zegt dat algemeen directeur José Ángel Sánchez van Real Madrid hem heeft laten weten dat Real geen interesse heeft in Alaba. Daarnaast zou Sánchez bij zijn Duitse collega hebben aangegeven dat de Koninklijke nooit en te nimmer achter de rug van Bayern om contact zou leggen met Lewandowski.

“Wij onderhouden een uitstekende band met Real Madrid, net zoals we dat doen met Barcelona. Zo is het niet altijd geweest. Maar iedereen in Europa weet al sinds 2008, toen het om Franck Ribéry draaide, dat wij niemand tegen onze zin in verkopen”, benadrukt Rummenigge nog eens ferm.

Bezig met laden …