Rusland komt bij afscheid Hiddink niet verder dan remise tegen Hongarije

Matthijs van Laar03 mrt 2010, 20:29
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2010, 20:29

Rusland heeft het formele afscheid van Guus Hiddink als bondscoach niet op kunnen luisteren met een overwinning. Bij Hongarije, tegenstander van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatie die in september van start gaat, kwamen de Russen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

/

Hongarije, gecoacht door Erwin Koeman, opende op slag van rust de score en kon de 1-0 voorsprong na rust een kwartier lang vasthouden. Diniyar Bilyaletdinov tekende na zestig minuten voor de 1-1, waarna er meer in het vat leek te zitten voor de bezoekers. In de resterende dertig minuten wist echter geen van beide landen het net nogmaals te vinden. In de slotfase moest Igor Denisov de wedstrijd nog wel met een rode kaart verlaten.

Daarmee eindigt het vierjarige dienstverband van Hiddink bij Rusland niet op de wijze waarop hij vooraf gehoopt had. De kans is groot dat de Achterhoeker binnenkort een tijdelijk contract zal ondertekenen bij Ivoorkust en met dat land deelneemt aan het WK. Na de zomer gaat hij aan de slag als bondscoach van Turkije.