voetbalzone

Rusnák dankbaar: ‘Toen ik hier in Nederland kwam, had ik niemand’

Peter Nusselder23 dec 2014, 07:05
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2014, 07:05
Advertentie

De samenwerking tussen Albert Rusnák en Henk de Jong heeft slechts een half jaar geduurd, maar de aanvallende middenvelder zal de trainer van SC Cambuur waarschijnlijk niet snel vergeten. Rusnák maakt het seizoen in de Eredivisie af bij FC Groningen, dat hem overneemt van Manchester City.

voetbalzone

Cambuur huurde de twintigjarige Slowaak de afgelopen maanden van de Engels kampioen. In Leeuwarden kreeg de belofte te maken met De Jong en de coach van de Friezen heeft indruk gemaakt op Rusnák. “De band die ik met de trainer had, was speciaal”, geeft de spelverdeler aan in gesprek met De Telegraaf.

“Hij was niet alleen belangrijk voor mij als trainer, maar ook als mens. Toen ik hier in Nederland kwam, had ik niemand. In het begin hielp hij mij ook buiten het voetbal om”, kijkt het talent terug. Rusnák werd in Engeland al eerder uitgeleend aan Oldham Athletic en Birmingham City, voordat hij gestald werd in Leeuwarden. Nu maakt de Slowaak definitief de overstap naar Groningen, waarmee hij enkele dagen geleden een akkoord bereikte.

Bezig met laden …