voetbalzone

Rusnák na schitterende treffer in De Adelaarshorst: ‘Dat is een leugen’

Daniel Cabot Kerkdijk13 dec 2014, 22:45
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2014, 22:45
Advertentie

De geruchten over de sportieve toekomst van Albert Rusnák zullen de komende weken alleen maar toenemen. De aanvallende middenvelder van SC Cambuur, die tot 1 januari wordt gehuurd van Manchester City, vestigde zaterdag op bezoek bij Go Ahead Eagles (1-2) weer alle aandacht op zich met een schitterende treffer van grote afstand.

voetbalzone

Rusnák schiet normaliter nooit van een dergelijke afstand. “Gelukkig deed ik dat nu wel”, zei de Slowaak lachend bij FOX Sports. “De bal zwabberde alle kanten op, onhoudbaar voore keeper. Dit is mijn mooiste doelpunt voor Cambuur.” Rusnák, twintig jaar, was tot dusver goed voor vier treffers in zestien competitieduels.

Cambuur wil Rusnák graag langer in Leeuwarden houden, maar de spelmaker heeft met zijn prestaties de aandacht getrokken van diverse andere clubs. Bij Manchester City beschikt hij over een aflopend contract, waardoor een verkoop in januari zeer aannemelijk is. Rusnák ontkracht het bericht dat hij al een contract voor 3,5 jaar zou hebben ondertekend bij FC Groningen.

“Dat is een leugen”, zei Rusnák. “Ik heb niets getekend en niet gesproken met andere clubs. Ik concentreer me op Cambuur, de rest laat ik aan mijn zaakwaarnemer over. In de winterstop zijn er dan heel wat opties.” Rusnák speelde nimmer een officieel duel voor Manchester City. Hij werd eerder verhuurd aan Oldham Athletic en Birmingham City.

Bezig met laden …