voetbalzone

Rusnák verwijst vurig hopend SC Cambuur door naar zaakwaarnemer

Erik van Dam28 okt 2014, 11:14
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2014, 11:14
Advertentie

SC Cambuur-Leeuwarden sloot in de zomer een overeenkomst met Manchester City. De club kreeg permissie om de Slowaak tot januari te huren en voor die tijd zou bekeken worden, of de huurdeal van alle kanten beviel. In Friesland is men uitermate goed te spreken over Rusnák, maar er is wel onzekerheid over de uiteindelijk lengte van zijn verblijf.

voetbalzone

Vorige week liet SC Cambuur via de officiële kanalen weten dat men Rusnák dolgraag langer wilde huren. Nu meldt Voetbal International dat de Eredivisionist groen licht heeft gekregen van Manchester City: in Engeland vindt men het prima dat Rusnák langer bij de ploeg van trainer Henk de Jong blijft. Gerald van den Belt zegt namens Cambuur dat de regerend Engels kampioen vindt dat Rusnák naar tevredenheid presteert.

“Van hen mag hij langer bij ons blijven, hoewel er financieel nog wel wat haken en ogen aan de deal zitten”, legt Van den Belt uit. Met Rusnák zelf moet de club uit Leeuwarden er echter ook nog uitkomen. “Hij verwijst ons door naar zijn zaakwaarnemer. Die zit in Manchester en krijgen we moeilijk te pakken. Hij moet zelf aangeven wat hij wil. Ik ben bang dat het langer gaat duren. We willen niet dat hij in januari eerst teruggaat naar City. Dan moeten we de hele zaak opnieuw in gang zetten en kan hij op 3 januari niet met ons mee op trainingskamp.”

Bezig met laden …