voetbalzone

Russen laten talloze kansen liggen, maar houden zicht op EK

Erik van Dam06 sep 2011, 18:56
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2011, 18:56
Advertentie

Rusland heeft nog steeds goede papieren om er volgend jaar zomer bij te zijn op het EK 2012. Groep B, de groep van waaruit het land zich moet kwalificeren voor de eindronde, is ongemeen spannend en had voorafgaand aan de achtste speelronde drie teams dicht bij elkaar staan. Rusland en Ierland, de nummers één en twee, kwamen dinsdag in Moskou beiden niet tot scoren (0-0). Vooral Rusland viel dat te verwijten; het land kreeg zat kansen op een treffer.

/

Dick Advocaat zag vanaf de zijlijn hoe zijn spelers vrijwel de hele wedstrijd domineerden in het Luzhniki Stadion. Andrei Arshavin testte de reflexen van Shay Given met een laag schot, dat de keeper uit de hoek weg haalde. Daarna was het de beurt aan Igor Semshov, de man die voor het weekend nog de enige treffer produceerde in de ontmoeting met Macedonië. De ervaren middenvelder had dit keer minder geluk en trof Given op zijn pad.

Nog voor rust ontstond er nóg een prima kans voor Semshov. Dit keer had Given het nakijken, maar redde Richard Dunne uitstekend op de doellijn. Rusland bleef het betere van het spel houden, maar faalde herhaaldelijk in de afronding. Konstantin Zyryanov overkwam dat ook en Dunne stond een tweede keer in de weg bij een poging van Yuri Zhirkov. Na rust stonden de Ieren weliswaar iets beter, maar bleef Rusland slordig in de afronding en verloor het publiek langzaam aan de hoop op een treffer. Groepstopscorer Robbie Keane kopte één keer over en Diniyar Bilyaletdinov deed schietend hetzelfde. Zyryanov kopte vlak voor tijd van dichtbij zelfs nog recht op Given.

Bezig met laden …