voetbalzone

Russen ontkennen: ‘Je moet die kranten niet lezen, ze schrijven maar wat’

Gijs Freriks25 jun 2017, 18:15
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2017, 18:15
Advertentie

De Daily Mail pakte zondag uit met het bericht dat de FIFA bezig is met een onderzoek naar dopinggebruik onder 34 Russische voetballers. Het gebruik zou tussen 2011 en 2015 hebben plaatsgevonden, maar bondsvoorzitter Vitaly Mutko maakt zich echter geen enkele zorgen.

“Je moet er geen aandacht aan besteden, want de Britse media schrijven al sinds 2010 negatief over ons. In ons voetbal heeft er nog nooit dopinggebruik plaatsgevonden en dat zal ook niet gebeuren, want teams kunnen bij alle wedstrijden worden gecontroleerd. Er wordt gewoon nonsens geschreven. Je moet de Engelse kranten niet lezen, ze schrijven maar wat”, aldus de voormalig Minister van Sport in een interview met persbureau TASS.

“Ik liep gisteren door Kazan en sprak met supporters. Ik zag families van over de hele wereld, uit Mexico, uit Chili. Iedereen was vriendelijk. Het zou beter zijn als de Britse media daarover schrijven, maar dat doen ze niet”, besluit Mutko, die bijval krijgt van Vyacheslav Koloskov, erevoorzitter van de Russische bond RFU: “Het gaat nu al even jaar zo. De Britten krijgen maar niet genoeg van ons. Ze schrijven steeds maar weer negatief over ons.”

“We moeten ze niet geloven. Pas als er een officieel rapport van de FIFA ligt, moeten we reageren. Als we nu reageren, gooit dat alleen maar olie op het vuur en dat willen we niet. Als de Britten over informatie en data beschikken, laat ze die dan maar aan de FIFA geven, aldus Koloskov. Ook Pavel Kolobkov, Minister van Sport, is verbaasd: “Ik begrijp niet waarom mensen ruchtbaarheid geven aan de berichtgeving van de Daily Mail. Ik heb verder ook niets officieels gehoord.”

Bezig met laden …