voetbalzone

Russische hooligan filmt rellen in Marseille met GoPro-camera

Bart Kruyt14 jun 2016, 08:00
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2016, 08:00
Advertentie

De voetbalwereld spreekt schande van het gedrag van verschillende hooligans in Frankrijk, maar in Rusland zijn de relschoppers zelf behoorlijk trots op wat zij bereikt hebben. Een hooligan filmde de aanval op fans van Engeland met een GoPro-camera en heeft de beelden op YouTube gezet.

/

De Russische hooligans zochten in Marseille de confrontatie met de aanhang van Engeland en het kwam tot meerdere vechtpartijen in de stad. Op de verschenen video zijn schokkende beelden te zien van de rellen. Het blaast de discussie of het WK van 2018 wel in Rusland gehouden moet worden wederom nieuw leven in.

Maandag kwam een Russische hooligan met de naam Vladimir al aan het woord bij persbureau AFP. Ook hij was nogal trots op de prestaties van de Russische vechtersbazen: “Wij wilden bewijzen dat de Engelse fans geen hooligans zijn, ze kunnen niet vechten. Engelsen gooien met flessen en stoelen, wij knokken met onze vuisten. We willen niemand vermoorden of verwonden, we willen laten zien hoe sterk we zijn”, zo schepte hij op.

Bezig met laden …