voetbalzone

Russische hooligans kraaien victorie: ‘Die Engelsen zijn wijven’

Thijs Post13 jun 2016, 10:40
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2016, 10:40
Advertentie

Rond de wedstrijd tussen Engeland en Rusland ging het helemaal mis in de Franse havenstad Marseille. Dronken Engelsen en Russische hooligans kregen het met elkaar, de politie en de Franse jeugd aan de stok. Er duiken steeds meer berichten op dat de Russische hooligans naar Frankrijk zijn afgereisd om de Engelsen een lesje te leren.

/

Persbureau AFP publiceert een verhaal met ene Vladimir, een ‘hooligan met twee kinderen’. “Het maakt niet uit waar de fans vandaan komen of voor welke club ze zijn. Het belangrijkste is nu dat we allemaal uit Rusland komen. We vechten tegen de Engelsen. Zij vinden dat ze de grootste hooligans zijn, wij hebben laten zien dat het wijven zijn”, zegt Vladimir.

“De Russische hooligans zijn jonger, allemaal twintig tot dertig jaar oud, en ze zijn allemaal sportief. Ze doen aan boksen of martial arts. Wij wilden bewijzen dat de Engelse fans geen hooligans zijn, ze kunnen niet vechten. Engelsen gooien met flessen en stoelen, wij knokken met onze vuisten. We willen niemand vermoorden of verwonden, we willen laten zien hoe sterk we zijn. De Franse politie vond het wel interessant om de Russen te zien vechten tegen de Engelsen. Ze grepen pas op het allerlaatste moment in.”

Bezig met laden …