Quincy PromesGetty

Russische media melden dat Quincy Promes een nieuwe club gevonden heeft

Wessel Antes04 sep 2024, 16:17
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2024, 16:36
Advertentie

Quincy Promes gaat spelen voor United FC, een club uit Dubai die uitkomt op het tweede niveau van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat melden diverse Russische media woensdagmiddag. De 32-jarige aanvaller uit Amsterdam moet in Dubai blijven zolang er geen duidelijkheid is over het uitleveringsverzoek dat Nederland heeft gedaan.

De vijftigvoudig international van Oranje zou voor een jaar hebben getekend bij United FC Dubai. Jeroen Kapteijns, journalist van De Telegraaf, deelt het nieuws woensdag met zijn volgers op X. “Quincy Promes gaat voetballen op het tweede niveau in Dubai melden media in Rusland.”

“De oud-Ajacied moet in de Verenigde Arabische Emiraten blijven zolang er nog geen duidelijkheid is over het uitleveringsverzoek dat Nederland heeft gedaan”, besluit Kapteijns zijn tweet.

Promes zou in zijn eenjarige verbintenis bij United FC hebben opgenomen dat hij gratis mag terugkeren naar Spartak Moskou indien hij Dubai mag verlaten. In juli van dit jaar liep zijn contract bij de Russische club af, waarna hij leek af te stevenen op een periode zonder voetbal.

Promes vertrok in de winterstop van vorig seizoen met Spartak Moskou naar de Verenigde Arabische Emiraten voor een trainingskamp, maar de aanvaller zou niet met zijn ploeg terugkeren richting Rusland. Bij het verlaten van het land werd Promes gearresteerd op het vliegveld.

De arrestatie van Promes hing samen met een uitleveringsverzoek van Nederland. De ex-Ajacied werd in februari veroordeeld tot zes jaar celstraf vanwege grootschalige cocaïnehandel. Promes kreeg in juni 2023 al anderhalf jaar celstraf voor het neersteken van een neef tijdens een feest in Abcoude.

Bezig met laden …