voetbalzone

Russische miljardair wil Kroaten belonen

19 nov 2007, 18:38
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2007, 18:38
Advertentie
De kans dat Rusland zich komende woensdag plaatst voor het EK van volgend jaar is na de nederlaag in en tegen Israël aanzienlijk afgenomen. Een Russische miljardair grijpt alle middelen aan om er voor te zorgen dat Kroatië van Engeland wint en daardoor Rusland, mits het van Andorra wint, toch als winnaar uit de strijd komt.

Leonid Fedun, de steenrijke voorzitter van Spartak Moskou, heeft namelijk een luxueuze Mercedes in het vooruitzicht gesteld voor de beste vier spelers van Kroatië, mits de ploeg woensdag op Wembley een overwinning boekt. Engeland heeft aan een gelijkspel genoeg om zich voor het Europese eindtoernooi te plaatsen.

Een voertuig gaat sowieso naar doelman Stipe Pletikosa, uitkomend voor Spartak (!), en de overige voertuigen moeten onder de selectie verdeeld worden. “Ik doe dit alleen als supporter”, vertelde Fedun aan de lokale media. “Al heeft het maar een klein beetje zin. Alle kleine beetjes helpen.”

De Israeliër Omer Golan zag afgelopen zaterdag nog een dergelijk voertuig door zijn neus geboord worden. Met zijn winnende treffer tegen Rusland dacht de speler een door een Engelse zakenman beloofde Mercedes in de wacht te hebben gesleept, maar de Israëlische voetbalbond stak daar een stokje voor.
Bezig met laden …