voetbalzone

Rutten gelooft erin: ‘Wij hebben alle kans om Europees te overwinteren’

Erik van Dam02 okt 2014, 21:45
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2014, 21:45
Advertentie

Feyenoord begon niet zoals gehoopt aan de Europa League-groepsfase, door met 2-0 te verliezen bij Sevilla. Donderdag herpakten de Rotterdammers zich echter en werd er in de eigen Kuip gewonnen van Standard Luik (2-1). Na twee speelronden ligt de groep helemaal open en dus heeft Fred Rutten fiducie in overwintering in Europa.

voetbalzone

Na afloop van het duel met de Belgen stond de trainer van Feyenoord goedgemutst en vastberaden RTL7 te woord. Zijn team staat achter Sevilla (vier punten) gedeeld tweede in de groep, samen met Standard (drie punten) en voor HNK Rijeka (een punt). De komende twee duels zijn belangrijk, want Feyenoord gaat eerst op bezoek in Kroatië en ontvangt Rijeka vervolgens in Rotterdam-Zuid.

Terugkijkend op de avond sprak Rutten van een verdiende overwinning. “We kregen helaas een knullige goal tegen en dat deed ons vertrouwen geen goed. Maar door de wissels kwam dat weer terug en uiteindelijk winnen we alsnog. Door het gelijkspel van Sevilla hebben we bovendien alle kans om te Europees overwinteren.” Helemaal stabiel vindt de trainer Feyenoord nog niet, maar: “Dat gaat wel komen. Dit resultaat kan daarbij helpen.”

Bezig met laden …