voetbalzone

Rutten: 'Het zal spierballenvoetbal worden, dat past ook bij ze'

Matthijs van Laar15 mrt 2013, 15:03
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2013, 15:03
Advertentie

Vitesse doet volop mee om de landstitel, maar zal de resterende acht duels stuk voor stuk moeten winnen om ook daadwerkelijk de schaal te veroveren. De Arnhemmers hebben immers nog drie ploegen voor zich. Komende zaterdag begint de missie van de ‘acht finales’ met de lastige uitwedstrijd bij ADO Den Haag. Trainer Fred Rutten is vol lof over de aankomende opponent.

/

In een voorbeschouwend gesprek op de website van Vitesse noemt hij de Zuid-Hollanders een ‘mix van opportunisme en voetballend vermogen’. “En dat past goed in elkaar. Ze scoren wel heel moeilijk. ADO Den haag zit de laatste vier, vijf wedstrijden in een goed ritme”, weet Rutten, die zijn ploeg opdraagt om te blijven voetballen. “Het zal spierballenvoetbal worden in fases, dat past ook bij Den Haag.”

Rutten kan zaterdagavond nog geen beroep doen op de geblesseerde Jan-Arie van der Heijden. Frank van der Struijk en Tomas Kalas zijn er daarentegen wel weer bij. Zij ondervinden geen hinder meer van de blessures die zij afgelopen weekend opliepen in het uitduel bij FC Twente (0-1 winst).

Bezig met laden …