voetbalzone

Rutten: ‘Hij is een echte Feyenoorder, onbevangen en heeft overal lak aan’

Peter Nusselder04 apr 2015, 13:45
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2015, 13:45
Advertentie

Rick Karsdorp speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord vooral als middenvelder, maar hoofdtrainer Fred Rutten liet de twintigjarige belofte dit seizoen als rechtsback debuteren in het eerste elftal. Rutten vertrekt zelf uit Rotterdam, maar voorspelt Karsdorp een mooie toekomst.

voetbalzone

“Rick is een type echte Feyenoorder. Hij is onbevangen en heeft overal lak aan”, liet Rutten weten aan RTV Rijnmond. Karsdorp is volgens de coach ‘een brutale speler, in de positieve zin van het woord’ en dat beviel Rutten uitstekend toen hij zich voor aanvang van dit seizoen meldde in De Kuip. “Vanaf de eerste dag dat ik hem heb leren kennen. Natuurlijk is voetbalkwaliteit een basis, maar dit spreekt mij ook wel aan.”

Rutten twijfelde er geen moment aan dat de kwaliteiten van het talent tot hun recht zouden komen als vleugelverdediger. “Het kan best zo zijn dat hij in zijn carrière ooit nog op het middenveld komt te spelen. Maar dit was een uitgelezen mogelijkheid om hem veel speelminuten te geven dit jaar.” Volgens de trainer kan Karsdorp zich ook het best op die positie richten. “Een nummer tien zie ik absoluut niet in hem.”

Bezig met laden …