voetbalzone

Rutten legt uit: ‘Als je het geld hebt, moet je dat durven uitgeven’

Gijs Freriks02 mrt 2015, 19:12
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2015, 19:12
Advertentie

Fred Rutten legde in 2013 een aanbod om zijn contract te verlengen naast zich neer en vertrok daarom al na één seizoen bij Vitesse. De visie van de trainer en oud-clubeigenaar Merab Jordania lagen ‘te ver uiteen’, maar die situatie is volgens Rutten niet te vergelijken met de situatie van nu. Hij houdt het bij Feyenoord namelijk ook al na één jaar voor gezien, wegens een ‘verschil van inzicht’ met de directie.

voetbalzone

“Bij Vitesse ging het absoluut om een ander verhaal”, legt Rutten uit aan FOX Sports. “Toen werd er de belofte gedaan dat Kelvin Leerdam gehaald zou worden, maar bij Feyenoord zijn er geen beloftes gedaan. Maar ik heb wel iets andere inzichten. Het niet doorgaan van de transfer van Tjaronn Chery is een voorbeeld van een verschil in visie, maar dat is geen breekpunt geweest.”

Rutten is van mening dat Feyenoord gedurfder had moeten optreden op de spelersmarkt: “Als je het geld hebt, moet je durven te financieren. Begrijp me niet verkeerd: ik hoef niet alle touwtjes in handen te hebben, maar ik wil ook niet aan één touwtje bungelen.” De 52-jarige Rutten was eerder werkzaam bij PSV, Schalke 04 en FC Twente.

Bezig met laden …