voetbalzone

Rutten realistisch: 'Ook met Kalas was Anzhi de favoriet geweest'

Bart Kruyt26 jul 2012, 22:52
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2012, 22:52
Advertentie

Vitesse heeft de eerste horde op weg naar de groepsfase van de Europa League genomen. De ploeg van Fred Rutten won in eigen huis eenvoudig van Lokomotiv Plovdiv en mag zich nu gaan opmaken voor een dubbele ontmoeting met Anzhi Makhachkala, waar Guus Hiddink hoofdtrainer is. Tomas Kalas zal het eerste duel met de steenrijke Russen echter moeten missen.

/

De verdediger van Vitesse veroorzaakte tegen Lokomotiv een strafschop door een doorgebroken speler neer te halen en kreeg daarvoor een directe rode kaart. Rutten noemde het een smet op een verder geslaagde avond: "Erg jammer", zei de oefenmeester tegen De Telegraaf. "Hij is een jonge speler en dan maak je soms dit soort fouten. Ik hoop dat hij ervan leert. Daarom ben ik niet boos op hem, maar ik vind het wel jammer."

"We zitten niet ruim in onze centrale verdedigers en Tomas' absentie is een flinke aderlating", vervolgde Rutten. "Te meer omdat we toch al de underdog zijn. Je moet realist zijn: Anzhi is favoriet. Dat zou die ploeg ook zijn geweest als we met Kalas hadden kunnen spelen." Vitesse won donderdagavond met 3-1 van Lokomotiv Plovdiv: Giorgio Chanturia miste nog een enorme kans op de vierde treffer, door een penalty om zeep te helpen.

Bezig met laden …