voetbalzone

Rutten schoolt tiener om: ‘Voor de absolute top zie ik hem niet als spits’

Daniel Cabot Kerkdijk12 dec 2014, 06:00
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2014, 06:00
Advertentie
voetbalzone

Fred Rutten liet donderdagavond in het Europa League-duel van Feyenoord met Standard Luik (0-3 winst) twee spelers in de hoofdmacht debuteren. De twintigjarige Lucas Woudenberg verscheen aan het startsignaal en de een jaar jongere Wessel Dammers was 25 minuten voor tijd de vervanger van Terence Kongolo. Dammers is een spits, maar wordt in Rotterdam-Zuid al enige tijd omgeschoold.

Feyenoord is bij de beloften bezig om Dammers om te scholen tot centrale verdediger. De tiener ontwikkelde zich daarin zo snel dat hij donderdag al zijn debuut mocht maken in het eerste elftal. “Hij is leergierig en bereid om heel veel te doen om bij Feyenoord te mogen spelen. Dat is mooi om te zien”, vertelde Rutten tegen RTV Rijnmond.

“Hij speelde met flair en liet met de borst vooruit het Feyenoord-embleem zien. Dát is Feyenoord”, benadrukte Rutten, die met Feyenoord liefst elf van de laatste dertien wedstrijden heeft gewonnen. “We zijn hem al een tijdje aan het omscholen, want voor het absolute topniveau zie ik hem niet als spits.”

Bezig met laden …