voetbalzone

Rutten zet notoire laatkomer uit selectie: ‘Dit was al de derde keer’

Erik van Dam21 okt 2012, 00:05
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2012, 00:05
Advertentie
/

Gaël Kakuta kwam zaterdagavond niet aan bod bij Vitesse, in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De van Chelsea geleende Fransman maakte niet eens deel uit van de wedstrijdselectie, want hij arriveerde te laat bij zijn club voor het vertrek naar de ontmoeting in Breda. Voor trainer Fred Rutten is de maat nu dan ook vol.

Rutten liet na afloop van de riante 0-3 zege over NAC weten dat hij Kakuta uit zijn spelersgroep heeft gezet. “Meestal ben ik vrij coulant, meestal waarschuw ik een keer. Maar dit was al de derde keer dat hij te laat was. Twee keer voor een training en nu voor een wedstrijd. Dan blijf je maar thuis”, aldus de Wijchenaar. Of hij Kakuta anders in de basis had geposteerd, wilde Rutten niet zeggen tegen Omroep Gelderland en de Gelderlander.

Kakuta speelde nog geen minuut voor Vitesse, sinds hij op huurbasis overkwam vanuit Engeland. Zijn trainer gelooft wel dat de 21-jarige aanvaller zal leren van zijn verwijdering uit de selectie. “Hij zal morgen gewoon weer meetrainen en maandag speelt hij met Jong Vitesse. Deze straf is alleen voor vandaag. Verder ben ik heel tevreden over hem”, vergoelijkt de coach.

Bezig met laden …