Erik ten HagImago

Ruud Gullit ziet bijzonder pijnlijk moment van Erik ten Hag aan zijlijn bij Manchester United

Siep Engelen26 sep 2024, 07:07
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2024, 07:07
Advertentie

Ruud Gullit is zwaar teleurgesteld in Erik ten Hag en Manchester United. FC Twente pakte woensdag een knap punt op Old Trafford (1-1) en als gevolg daarvan krijgt de Nederlandse oefenmeester opnieuw een lading kritiek. Ook zag Gullit een gênant moment langs de zijlijn in minuut 63.

Alejandro Garnacho maakte zich namelijk klaar om in te vallen bij Manchester United en kreeg nog de laatste instructies van Ten Hag. De Argentijn zat daar echter helemaal niet op te wachten, concludeert Gullit.

“Hij wilde een bespreking doen met Garnacho, maar die had daar helemaal geen zin in. Garnacho was zich aan het voorbereiden om in te vallen en Ten Hag bleef maar op hem inpraten. Je ziet het gewoon als een speler denkt: laat me met rust, man”, aldus Gullit in de studio bij Ziggo Sport.

Gullit snapt het fanatisme bij Ten Hag wel en vindt het dan ook logisch dat hij zijn spelers op scherp wil zetten vlak voor hun invalbeurt. “Als trainer zie je ook dingen gebeuren die gewoon niet goed gaan”, vervolgt hij. “Ik zag Van Nistelrooij ook constant in beeld. Die was niet tevreden. Zelfs Casemiro ging zich ermee bemoeien. Je kon zien dat het gewoon niet liep.”

Dat was dan ook het enige waar Ten Hag begrip voor kreeg van Gullit, want het niveau van Manchester United was niet om over naar huis te schrijven. “Vooraf zeiden we al: Twente speelt tegen een ploeg uit het rechterrijtje in Engeland. En dat is ook echt hoe ze speelden. Het is dat ze een doelpunt maken, uit een klutssituatie. maar qua voetbal. Of ik ben geschrokken van het voetbal? Nee, want ik zie dit elke week.”

Gullit vindt wel dat Twente het uitstekend heeft gedaan in Manchester en deelt dan ook de complimenten uit. “Ik vind dat Twente realistisch heeft gespeeld. Je zag dat ze wat meer vertrouwen kregen na een voorzichtig begin van de wedstrijd. Op een gegeven moment moet je dan plaagstootjes uitdelen en dat hebben ze goed gedaan.”

Theo Janssen haakt in op zijn collega. “United onder Ten Hag, dat proces is nu bijna drie jaar aan de gang. Als je kijkt naar de manier van voetballen, het drukzetten, dan heb ik niets herkend. Het is allemaal hopen op een individueel moment”, kraakt hij de ploeg van Ten Hag.

Bezig met laden …