Saai maar efficiënt Inter krijgt Cagliari op de knieën

Erik van Dam17 okt 2010, 14:26
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2010, 14:26

Na een nederlaag tegen AS Roma (1-0) en een gelijkspel tegen Juventus (0-0) heeft Internazionale zich weer de zoete smaak der overwinning laten proeven. De regerend kampioen van Italië nam op bezoek bij Cagliari drie punten mee. Samuel Eto'o werd matchwinner door zes minuten voor rust de enige echte kans direct raak te schieten (0-1). De koppositie in de Serie A mag nu tijdelijk worden gedeeld met AC Milan, dat zaterdag al een zege boekte tegen Chievo.

/

Inter oogde gedurende de negentig minuten in het Stadio Sant'Elia bij lange na niet oppermachtig. De wedstrijd begon wat later, omdat scheidsrechter Paolo Tagliavento weigerde te beginnen na spreekkoren richting de donkere spelers van Inter. Toen het duel eenmaal op gang was, bracht Walter Samuel Júlio César al vroeg in verlegenheid met een te korte terugspeelbal, maar de Braziliaanse doelman voorkwam dat de tegenstander ertussen zat. Kort daarna kreeg Samuel de bal tegen de hand aan gespeeld bij een tegenaanval, maar het appèl voor hands vond geen gehoor bij de scheidsrechter. Cagliari's beste kans kwam kort voordat Eto'o de score opende.

Bij een aanval over rechts werd Philippe Coutinho weggezet en kwam de bal bij Mattia Gallon. Die legde terug op Andrea Cossù, maar de ingelopen middenvelder schoot hard naast en over. Drie minuten later was het Eto'o die, vanaf zijn favoriete positie in het centrum, zijn waarde bewees. Cagliari kreeg de bal niet goed weg en Wesley Sneijder bracht de bal in de lucht bij de spits uit Kameroen. Die kapte zijn directe bewaker uit en haalde hard uit met links in de rechterhoek.

Inter vergat echter om door te drukken na die verrassend verkregen voorsprong. Júlio César moest zich aan het begin van het tweede bedrijf twee keer vol strekken. Eerst pareerde hij met een goede reflex een hard schot van Nenê en ook in de rebound was hij attent, toen Alessandro Matri het zijlings probeerde. In aanvallend opzicht maakten de Nerazzurri maar amper een vuist. Sneijder, die 85 minuten bleef staan maar weinig indruk maakte, schoot een vrije trap in de muur. Uit de daarop volgende hoekschop kopte Dejan Stankovic de bal over het doel.

/

De thuisploeg bleef door het missen van kansen bij de tegenstander hoop houden op een gelijkspel. Een als voorzet bedoelde trap van Matri belandde pardoes op de lat boven Júlio César en Conti schrok zo hevig van de ontstane kans, dat hij niet meer dan een zwakke voet tegen de bal zette. Ook Matri miste de mogelijkheid om, na een goede cross van Cossù, de zo verlangde 1-1 binnen te schieten. Inter consolideerde derhalve de voorsprong en boekte haar vierde zege in zeven duels.