voetbalzone

Safet Sušic' selectie

Horde Zla05 aug 2010, 22:15
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2010, 22:15
Advertentie

Safet Sušic onthulde gisteren zijn selectie voor de opkomende vriendschappelijke wedstrijd tegen Qatar op 10 augustus. Het is een conservatieve ploeg, praktisch identiek aan degene tegen Zweden en Duitsland. De enige echte beslissing die notitie waardig is betreft Džemal Berberovic en Semir Štilic. Berberovic maakte zijn terugtrekking van het nationale elftal gister bekend. Maar Sušic heeft toch gekozen om hem toe te voegen aan zijn selectie. Echter, naar een waarschijnlijk gesprek met Berberovic, heeft Sušic er toch voor gekozen om hem te laten vallen voor Štilic.

Doel: Asmir Begovic (Stoke City), Kenan Hasagic (Istanbul BB)

Verdediging: Sanel Jahic (AEK Athens), Adnan Mravac (Westerlo), Mensur Mujdža (SC Freiburg), Safet Nadarevic (Eskisehirspor), Boris Pandža (KV Mechelen), Emir Spahic (Montpellier)

Middenveld: Mehmed Alispahic (Anorthosis Famagusta), Senijad Ibricic (Hajduk Split), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv) , Zvjezdan Misimovic (Vfl Wolfsburg), Samir Muratovic (Sturm Graz), Miralem Pjanic (Olympique Lyonnais), Elvir Rahimic (CSKA Moscow), Sejad Salihovic (TSG Hoffenheim), Semir Štilic (Lech Poznan)

Aanval: Edin Džeko (Vfl Wolfsburg), Vedad Ibiševic (TSG Hoffenheim), Zlatan Muslimovic (PAOK Thessaloniki) , Ermin Zec (Gençlerbirligi S.K.)

Dus dat is onze ploeg. Waarom Berberovic heeft besloten om zich terug te trekken is niet helemaal duidelijk. Hij is pas 28 en heeft nog een paar jaar in zich om door te gaan. Maar aan de andere kant, is hij al een tijdje niet echt een sleutelspeler geweest voor het nationale elftal. Hoewel hij de enige natuurlijke rechtsback was in recente tijden, waren zijn prestaties op club- en internationaal niveau op z’n best gezegd inconsistent.

Berberovic was een fantastische speler toen hij jong was, een basisspeler voor FK Sarajevo en het U21 nationale elftal. Hij verdiende uiteindelijk een transfer naar Bayer Leverkusen, iets waarvoor de meeste Premijer Liga backs zouden moorden, maar verspilde zijn kans door schijnbaar teveel de focus op het nachtleven te zetten toen die uitgeleend werd aan Osnabrück. Bayer stuurde hem per direct terug naar Sarajevo en zijn carrière en spel zijn sindsdien niet meer hetzelfde geweest. Om zaken nog erger te maken, verdiende hij verachting bij de Bosnische fans om terug te komen op zijn woord om de beruchte boycot brief met Barbarez en co. te tekenen om vervolgens alsnog deel te nemen aan de Euro 2008 kwalificaties.

Berberovic’ beste wedstrijden in het shirt van het nationale elftal kwamen tijdens de piek van zijn carrière, toen hij de overstap maakte van de U21 elftal naar de A-selectie en toen hij nog de kans had om het te maken bij Leverkusen. Zonder twijfel is zijn beste moment voor het nationale team, de tweede goal bij de uitwedstrijd tegen Denemarken tijdens de Euro 2004 kwalificaties; Berberovic speelde een fundamentele rol in Bosnie’s onbetwiste beste wedstrijd sinds de onafhankelijkheid.

Verder dan dat, niet iets noemenswaardig. Štilic is de nieuwe toevoeging, de jonge middenvelder die zijn Lech Poznan naar de Champions League schopte. Mensur Mujdža zal tevens zijn debuut maken tijdens de wedstrijd tegen Qatar. Mujdža is een voormalig Kroatisch U21 international, maar zijn ouders komen van origine uit Doboj, gelegen in Noord-Bosnië, en zijn oudere broer Jasmin heeft zelfs voor ons gespeeld. Hij was al eerder aanwezig bij een van onze trainingskampen een paar jaar terug, maar de bond faalde in de verwerking van het papierwerk. Mujdža vult de leegte in wellicht onze zwakste positie als back. Tevens is hij, gezien onze standaard, een versterking van kwaliteit.

Zorgwekkend is echter het feit we letterlijk geen back-up backs meer hebben sinds Berberovic met pensioen is. En het is nog steeds onduidelijk wie Salihovic moet vervangen tijdens zijn schorsing van vier wedstrijden en waarom de slome en oude Muratovic nog steeds in de ploeg is. Maar in de verdediging van Sušic, waren er echter geen nieuwe namen die waardig zijn om op te roepen zo vroeg in het seizoen. Het zou nog steeds voldoende moeten zijn om Qatar aan te pakken zodoende we in een goede bui de kwalificaties ingaan, ondanks de heel wezenlijke kans dat we geschorst worden door FIFA/UEFA in oktober voor het niet aannemen van de nieuwe statuten.

Bezig met laden …