voetbalzone

Saga ten einde: Xavi Simons gaat huurcontract tekenen bij RB Leipzig

Lars Capiau18 jul 2023, 15:25
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 15:25
Advertentie

Xavi Simons gaat komend seizoen spelen voor RB Leipzig, zo brengt transfermarktexpert Fabrizio Romano dinsdag naar buiten middels zijn welbekende slogan 'here we go'. Daarmee komt er een einde aan de soap die speelde rondom de twintigjarige middenvelder. Paris Saint-Germain verhuurt de rechtspoot voor één jaar aan die Roten Bullen, die geen optie tot koop hebben bedongen.

PSV communiceerde zondag dat middenvelder annex vleugelaanvaller het trainingskamp van de Eindhovenaren had verlaten om een transfer naar PSG af te ronden. De Parijzenaren maken volgens L’Équipe een bedrag van vier miljoen euro over naar de Lichtstad, waar eerder nog gerept werd over zes miljoen. Die twee miljoen zou echter naar de vertegenwoordigers van Simons gaan.

Les Parisiens verhuren de Eredivisie-smaakmaker van vorig seizoen dus direct door aan Leipzig. De Franse clubleiding heeft zeer bewust geen koopoptie in het huurcontract gezet. Vermoedelijk zou Simons dit seizoen weinig kansen krijgen, met de aanwezigheid van Kylian Mbappé en Neymar. Volgend jaar kan dit weleens heel anders zijn, daar beide spelers zouden kunnen vertrekken. Derhalve is dus gekozen voor een verhuur.

Bij Leipzig krijgt Simons de mogelijkheid om zich in de Champions League te laten zien. Bij de Duitse topclub moet hij onder anderen de naar Chelsea vertrokken Christopher Nkunku en Liverpool-middenvelder Dominik Szoboszlai doen vergeten. Vorig seizoen beleefde Simons een uitstekend jaar bij PSV, waardoor hij zijn transferwaarde opkrikte tot veertig miljoen euro. Hij maakte in de Eredivisie negentien doelpunten en gaf negen assists. Voor PSV is het een fikse aderlating, aangezien het hoopte met de twintigjarige creatieveling een Champions League-ticket te bemachtigen.

Bezig met laden …