voetbalzone

‘Sahar heeft na drieënhalf jaar de Eredivisieclubs voor het uitzoeken’

Erik van Dam16 dec 2013, 14:08
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2013, 14:08
Advertentie

Ben Sahar keert mogelijk terug op de Nederlandse velden. De 24-jarige aanvaller werd in het seizoen 2008/09 door Chelsea verhuurd aan De Graafschap en deed het daar prima, met vijf doelpunten in negentien duels. Daarna ging hij verder bij Espanyol, waar hij niet slaagde. Na verschillende omzwervingen keert hij in januari wellicht terug in de Eredivisie. Dat meldt Kicker maandag.

/

Sahar staat momenteel in dienst van Hertha BSC. De Berlijnse club nam hem anderhalf jaar geleden aan, nadat de Israëlische aanvaller door Espanyol was verhuurd aan Hapoel Tel Aviv en Auxerre. In Duitsland loopt het echter niet met Sahar: verder dan een wedstrijd in de Duitse beker kwam hij nog niet. Diverse Eredivisieclubs zouden geïnteresseerd zijn in zijn komst in de winterstop.

Om welke clubs het gaat, maakt het Duitse medium niet bekend. Via zijn zaakwaarnemer probeert Sahar zijn club zover te krijgen, dat die hem in januari laat vertrekken. Zijn beste seizoen beleefde hij in dienst van Hapoel Tel Aviv, waar hij zestien keer scoorde toen hij er op huurbasis speelde. Als zestienjarige ging Sahar in 2006 van de club in zijn thuisland richting Chelsea.

Bezig met laden …