voetbalzone

Saibari doet direct na winst Afrika Cup nieuw shirt aan als eerbetoon voor Nouri

Mart van Mourik09 jul 2023, 11:18
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 11:18
Advertentie

Ismael Saibari is na het winnen van de Afrika Cup met Jong Marokko met een prachtig gebaar gekomen voor Abdelhak Nouri. Na afloop van eindzege verscheen de aanvaller van PSV in een shirt van Marokko met daarop ‘Nouri’ en rugnummer 34 geprint in de catacomben. Saibari droeg het shirt andersom en liet het eerbetoon zien aan de aanwezige cameraploeg.

Marokko Onder 23 veroverde in de nacht van zaterdag op zondag de Afrika Cup. In de hoofdstad Rabat werd in de finale en na de verlenging met 2-1 gewonnen van de leeftijdgenoten van Egypte. In het Stade Moulay Abdallah waren 53.000 toeschouwers getuige van de triomf van het beloftenelftal, dat zich vanwege het bereiken van de halve finale al had geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs van 2024.

Tweets by CAF_Online

Direct na het ophalen van de gouden medaille liep Saibari naar de kleedkamers, waar hij stuitte op een cameraploeg van de toernooiorganisatie. Hij haalde zijn medaille weg voor de naam van Nouri en toonde het shirt vol trots. Saibari kreeg een basisplek in het elftal van bondscoach Issame Charai, net als Oussama El Azzouzi (Union Sint-Gillis). Younes Taha (FC Twente) en Couhaib Driouech (Excelsior) moesten genoegen nemen met een plek op de bank.

Tijdens het afgelopen WK in Qatar liet de Marokkaanse selectie ook al meermaals weten dat Nouri in het hart zit. Meerdere spelers droegen shirts van de voormalig middenvelder van Ajax, die in juli 2017 een hartstilstand kreeg tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk. Het laatste nieuws rond het herstelproces van Nouri dateert van maart, toen broer Abderrahim Nouri in gesprek met Ajax Life vertelde dat Abdelhak ‘steeds meer meekrijgt’ en ‘stabieler’ is.

Bezig met laden …