voetbalzone

Sainsbury: ‘Ze hebben ook geprobeerd om Yaya Touré te halen’

Gijs Freriks26 jan 2016, 09:05
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2016, 09:05
Advertentie

Trent Sainsbury had niet gerekend op een transfer, maar de 24-jarige centrale verdediger speelt de komende drie seizoenen voor Jiangsu Suning en meldt zich donderdag bij het trainingskamp van de Chinese club in Spanje. “Het Chinese voetbal wordt steeds beter”, zegt hij in een interview met SBS.

voetbalzone

“Clubs betalen veel geld voor goede spelers en helpen de competitie een niveau omhoog. Het wordt ieder jaar beter. Van wat ik van de transfermarkt heb meegekregen, mikten ze (Jiangsu, red.) op grote namen als Gervinho, Fredy Guarín en Ramires. De transfer van Luiz Adriano ketste op het laatste moment af en ze hebben ook geprobeerd om Yaya Touré te halen. Ze zijn dus erg ambitieus en willen een grote speler worden in het Chinese voetbal”, aldus de Australiër.

“Er was een aanzienlijke aanbieding voor nodig om Europa te verlaten. Ik heb in het verleden ook wel aanbiedingen gekregen, maar die waren het allemaal niet voor mij. Shandong Luneng toonde ook interesse, maar hun trainer (Mano Menezes, red.) was niet erg geïnteresseerd. Toen ik werd gebeld door Jiangsu, heb ik alle pro’s en contra’s tegen elkaar afgewogen en na wat mensen te hebben gesproken, ben ik ervoor gegaan.”

“Sommigen zien dit als een stap terug, maar zo zie ik het niet. Ik ben een verdediger en wil tegen de beste aanvallers van de wereld spelen. Het wordt natuurlijk een cultuurshock, maar ik sta er niet alleen voor. Mijn vriendin Elissa komt straks ook die kant op. Het was moeilijk om Nederland te verlaten, want PEC Zwolle is een geweldige club voor mij geweest. Op en buiten het veld. Ik ga iedereen binnen de club missen”, aldus Sainsbury.

Bezig met laden …