voetbalzone

Sakho en Erding brengen Paris Saint-Germain top drie binnen

Erik van Dam16 okt 2010, 23:58
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2010, 23:58
Advertentie

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond meer dan goede zaken gedaan in de competitie. De Parijzenaars rekenden in de confrontatie met Toulouse af met hun tegenstander en gingen die tevens voorbij in de stand. De ploeg van Antoine Kombouaré komt nu op vijftien punten uit en neemt daarmee voorlopig de derde plaats in bezit. Mamadou Sakho en Mevlüt Erding zorgden voor de benodigde treffers (0-2).

/

Na elf minuten zorgde een vrije trap van spelmaker Nenê voor gevaar achterin bij Toulouse. De spelhervatting van de Braziliaan werd zwak weggewerkt, waardoor de bal terechtkwam bij Sakho. Die bleef koel en verschalkte keeper Matthieu Valverde met een lage schuiver, zijn tweede doelpunt van deze jaargang. Het scheelde niet veel, of PSG verdubbelde de score snel daarna.

Ludovic Giuly volleerde vanaf twintig meter op doel, maar zag Valverde reddend optreden. De vleugelspeler miste die kans dus, maar was wel betrokken bij het tweede doelpunt van de avond. Hij ging een één-tweetje aan met Nenê, tot de bal bij Erding aankwam. Die scoorde voor het eerst sinds augustus weer eens en beëindigde daarmee een periode van elf wedstrijden zonder treffer. Toulouse bood maar weinig tegenstand, tot de slotfase aanbrak.

Toen moest keeper Edel Bete in actie komen om de harde vrije trap die Paulo Machado afvuurde te pareren. Valverde had zich aan de andere kant overigens weer van waarde getoond, toen Giuly hem nog eens onder vuur had genomen. Paris Saint-Germain staat in de stand nu kort achter Stade Rennes en Saint-Étienne, die zondag spelen tegen respectievelijk RC Lens en Olympique Nice.

Bezig met laden …