Salah en Van Dijk schitteren wederom bij winnend Liverpool

Tim Siekman21 dec 2018, 21:53
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2018, 21:53

Liverpool heeft vrijdagavond geen misstap begaan. De ploeg van Jürgen Klopp had veel moeite met Wolverhampton Wanderers, maar door een subtiele voetbeweging van Mohamed Salah en een knappe goal van Virgil van Dijk wisten the Reds te zegevieren: 0-2. Door de overwinning blijft Liverpool aan kop gaan in de Premier League, terwijl Wolverhampton op de zevende plek blijft staan.

De thuisploeg maakte het Liverpool lastig op Molinieux. Hoewel de promovendus in de eerste helft ook weinig mogelijkheden creëerde om doelman Alisson Becker te verschalken, wist men Liverpool vaak ver van het eigen doel af te houden. Na ruim een kwartier spelen brak Liverpool de ban via een mooie aanval, opgezet door Fabinho, die Georginio Wijnaldum naar de bank verwees en samen met Naby Keita en Jordan Henderson het middenveld van Liverpool vormde.

De Braziliaan ging aan de rechterkant een combinatie aan met Sadio Mané, waarna de middenvelder een strakke voorzet produceerde. De vrijgelopen Salah reageerde alert en deponeerde de bal vervolgens met een sublieme voetbeweging in het net: 0-1. In het rommelige vervolg van de eerste helft konden beide ploegen weinig gevaar stichtten, waarbij Liverpool het merendeel van het balbezit niet kon omzetten in doelpunten.

Halverwege de tweede helft verdubbelde Van Dijk de voorsprong van Liverpool op aangeven van Salah. De Egyptische aanvaller kon profiteren van slecht wegwerken van de verdediging van Wolverhampton en gaf een indraaiende voorzet op Van Dijk. De Nederlander, die in verdedigend opzicht wederom imponeerde, hoefde de bal vervolgens alleen maar te sturen met zijn linkervoet: 0-2.

Wolverhampton had ook na de treffer van Van Dijk weinig in te brengen tegen Liverpool, dat een kwartier voor tijd gebruikmaakte van de diensten van invaller Georginio Wijnaldum. Onder anderen Salah had nog mogelijkheden om de overwinning van meer glans te voorzien, maar de dribbelaar had het vizier niet op scherp staan. Door de zege staat Liverpool met 48 punten 4 punten voor op naaste belager Manchester City, dat zaterdag nog in actie komt tegen Crystal Palace.