voetbalzone

Salaris Antic wordt verlaagd na uitschakeling Servië op WK

Bart Kruyt26 jun 2010, 11:54
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2010, 11:54
Advertentie
/

Radomir Antic, de bondscoach van Servië, ziet de gevolgen van het mislukte WK terug op zijn salarisstrookje. De keuzeheer mag na de uitschakeling in Zuid-Afrika wel aanblijven als bondscoach, maar gaat fors minder verdienen. “Door de vroegtijdige uitschakeling lopen we ruim zes miljoen euro mis, dat geld moeten we nu ergens anders vandaan halen”, legde bondsvoorzitter Tomislav Karadzic uit.

Servië won op het WK van Duitsland en had tegen Australië aan een gelijkspel voldoende om door te bekeren, maar dit lukte niet. De ploeg van Pim Verbeek won met 1-2 en verliet het toernooi daardoor met opgeheven hoofd, terwijl Ghana en Duitsland de volgende ronde bereikten. De Servische bond blijft achter Antic staan, maar stelt dat de bondscoach wel salaris moet inleveren.

De keuzeheer heeft nog niet besloten of hij nu wel door wil gaan als bondscoach: Antic neemt een paar dagen de tijd om de uitschakeling te verwerken en na te denken over de toekomst. “We hadden pech tegen Australië, want we speelden niet slecht en hadden voldoende kansen”, meende Karadzic. “In het voetbal gaat het echter niet om de kansen, het gaat om de punten. Nu kunnen we vooruit kijken en naar het EK toewerken.”

Bezig met laden …