voetbalzone

Salaris Hasselbaink baart opzien: 'Nee, ik doe het niet voor het geld'

Matthijs van Laar14 nov 2014, 07:18
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2014, 07:18
Advertentie

Jerrel Hasselbaink gaat in de Engelse derdeklasse verder ervaring opdoen als hoofdcoach. Na een tegenvallend jaar bij FC Antwerp, tekende de goalgetter van weleer donderdag een contract bij Burton Albion. Om het geld is het hem in ieder geval niet te doen, zo laat hij weten in een interview met de Daily Mail. Hasselbaink verdient 50.000 euro per jaar: net zoveel als hij in zijn tijd bij Chelsea in een week uitgekeerd kreeg.

voetbalzone

"Nee, geld was niet de motivatie", legt hij uit. "De motivatie was de club, het geloof, de spelers en de atmosfeer. Voetbal betekent alles voor me. Ik ben niet bang voor de League Two. Je hoeft niet altijd onderaan te blijven werken, maar als jonge manager krijg je vaak niet de tijd die je nodig hebt. De verwachtingen aan de top zijn nu eenmaal vele malen hoger."

De 42-jarige oud-international van het Nederlands elftal haalde in Engeland ook het nieuws omdat hij pas de derde donkere manager is in de derde divisie. Zelf doet hem dat weinig. "Nee, dat heeft er helemaal niks mee te maken. Ik ben trots op mijn huidkleur en geef dat ook mee aan mijn kinderen, maar ik zie mezelf absoluut niet als een rolmodel voor zwarte mensen", besluit Hasselbaink.

Bezig met laden …