voetbalzone

Salaris Jans lekt uit: 'Sommige mensen willen blijkbaar onrust stoken'

Matthijs van Laar03 aug 2012, 11:33
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2012, 11:33
Advertentie
/

De kennismaking van Ron Jans met het Belgische voetbal verloopt vooralsnog moeizaam. In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen ging de coach met ‘zijn’ Standard Luik thuis onderuit tegen Zulte-Waregem en vervolgens kon hij in de krant lezen hoe hoog zijn maandelijkse honorarium is. “Dat dat gelekt wordt, bewijst dat sommige mensen onrust willen stoken”, vermoedt de Nederlandse trainer.

Het steekt Jans dat Le Soir exact wist te melden hoeveel hij verdient. “Meer dan wat de kampioenentrainers Michel Preud'homme en Laszlo Bölöni bij Standard verdienden”, schreef de Waalse krant. Alhoewel Jans denkt dat het lekken bedoeld dus is om onrust te stoken, is hij van mening dat de gifpijlen niet per definitie op hem gericht zijn. Het functioneren van voorzitter Roland Duchâtelet is immers al langere tijd onderwerp van discussie.

“Ik ga geen energie verliezen door te vechten tegen de mensen die onrust willen zaaien”, reageert Jans in het Nieuwsblad. “Ik heb het druk genoeg met mijn eigen werk. Van gefundeerde kritiek kan ik altijd iets opsteken. Maar dat mijn loon wordt afgedrukt in de krant? Daar kan ik niets mee.” Zeker is dat een zege, maandagavond op bezoek bij Lierse SK, de storm weer enigszins tot bedaren kan brengen.

“Ik ga niet zeggen dat winnen verplicht is, want ook als we punten laten liggen gaat het leven voort”, aldus Jans. “Maar natuurlijk moeten we er alles aan doen. We beseffen dat het tegen Zulte Waregem niet goed was. Met name de aanval moet beter. Na één nederlaag heeft het vertrouwen en de sfeer op training een domper gekregen. Om te vermijden dat dit zich doorzet moeten we in Lier een antwoord geven.”

Bezig met laden …