voetbalzone

Salariseisen Duits toptalent te gortig voor Borussia Dortmund; vertrek dreigt

Paul Jeursen29 sep 2022, 17:02
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2022, 17:02
Advertentie

Het contract van Youssoufa Moukoko bij Borussia Dortmund loopt na dit seizoen af en tot op heden is deze nog niet verlengd. De salariseisen van het toptalent zouden te gortig zijn voor de club. Dortmund wil de basissalarissen de komende jaren terugschroeven, maar Moukoko wil juist meer gaan verdienen. De club heeft de intentie om te verlengen, want ze willen hem niet gratis de deur uit laten gaan.

Vooralsnog komen de Dortmund en de zaakwaarnemer van Moukoko er niet uit. Het contract van de Duitse jeugdinternational loopt in 2023 af, maar ‘kamp-Moukoko’ houdt de boot vooralsnog af. Volgens BILD zou de spits zo’n zes miljoen euro per jaar willen verdienen. Dortmund wil niet verder gaan dan ruim drie miljoen euro, evenveel als de twee jaar oudere Jude Bellingham.

De teleurstellende resultaten van het afgelopen seizoen hebben Dortmund doen besluiten om de basissalarissen onder de loep te nemen. BVB kwam de poulefase van de Champions League niet door en ook in het Duitse bekertoernooi strandde de club al vroeg. Door het matige seizoen 2021/22 is er een begrotingstekort ontstaan. Door de basissalarissen te verlagen kunnen slechte toekomstige resultaten mogelijk worden opgevangen. Ook wil de club een premiestelsel invoeren. Zo zouden spelers voortaan meer gaan verdienen naar gelang de prestaties.

Dortmunds technisch directeur Sebastian Kehl liet onlangs weten Moukoko graag te willen behouden. Dan moeten de eisen van de jonge spits echter wel binnen het salarishuis van de club passen. Moukoko wil ook garanties op speeltijd en dit speelt een belangrijke rol in de onderhandelingen. Diverse topclubs houden de situatie van Moukoko zodoende nauwlettend in de gaten.

Bezig met laden …