Salcido levert assist bij oefenzege Mexico, Maza en Moreno vallen in

Bart Kruyt04 mrt 2010, 08:45
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2010, 08:45

Met drie verdedigers uit de Eredivisie heeft Mexico woensdagnacht een oefenzege geboekt op Nieuw-Zeeland. In de Verenigde Staten werd het duel beslist in een tijdsbestek van vijf minuten, via treffers van Javier Hernandez en Carlos Vela. Carlos Salcido stond in de basis en gaf een assist; Francisco 'Maza' Rodriguez en Hector Moreno vielen in..

/

De Mexicanen, die in de Verenigde Staten de komende maanden in totaal zes oefeninterlands zullen afwerken, kwamen zeven minuten na rust op voorsprong via Hernandez. De 21-jarige aanvaller van Chivas Guadalajara kopte de bal prima langs doelman Glen Moss na een voorzet van PSV-er Salcido.

Nog voordat Nieuw-Zeeland de tegenslag kon verwerken, verdubbelden de Mexicanen de score via een doelpunt van Vela. De jonge speler van Arsenal omspeelde drie verdedigers en schoot de bal vijf minuten na de treffer van Hernandez langs Moss. Het was de tweede overwinning van de Mexicanen op rij, nadat vorige week in San Fransisco werd gewonnen van Bolivia (5-0).

Voor bondscoach Javier Aguirre was de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland de eerste mogelijkheid om zijn ‘Europese’ internationals te zien. Naast Salcido waren ook de Nederlandse verdedigers Rodriguez (PSV) en Moreno (AZ) geselecteerd: zij kwamen als invallers binnen de lijnen.