voetbalzone

Salcido voelt zich bij het ‘familiaire Fulham helemaal thuis’

Robert Smid05 nov 2010, 12:42
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2010, 12:42
Advertentie
/

Carlos Salcido had absoluut niets te klagen wat betreft interesse na het WK in Zuid-Afrika. De verdediger, die op dat moment nog onder contract stond bij PSV, speelde een uitstekend toernooi voor Mexico en kreeg na afloop van het toernooi aardig wat aanbiedingen binnen. Het was voor de Mexicaan de hoogste tijd om PSV te verlaten. “Ik dank God voor het WK.”

Uiteindelijk koos de verdediger voor Fulham. “Na het WK wist ik van de interesse van Fulham. De waarheid is dat ik altijd al in de Premier League een club wilde vinden. Ik ben een grote fan van de Engelse competitie door de fysieke manier van spelen. Het fysieke contact hoort er gewoon bij: dat is voetbal”, zo liet de Mexicaan weten tegenover het digitale thuis van zijn huidige werkgever.

Salcido had een nieuwe uitdaging nodig, nadat hij vier jaar bij PSV had gespeeld. En spijt van zijn keuze voor Fulham heeft hij niet. “De atmosfeer op Craven Cottage is geweldig. Ik kende het stadion al van een oefeninterland met Mexico tegen Ghana. Het is weliswaar een klein stadion, maar de fans laten zich helemaal gaan. Je hebt geen groot stadion nodig voor veel passie. Je hebt een grote familie nodig. En die is er bij Fulham.”

Bezig met laden …