voetbalzone

Salcido: 'Voor ik naar PSV ging, wist ik niet waar Nederland lag'

Erik van Dam11 dec 2010, 07:08
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2010, 07:08
Advertentie

Carlos Salcido heeft het naar zijn zin bij Fulham. De dertigjarige Mexicaan verruilde PSV in de zomer voor een contract in Londen en is er uitgegroeid tot basisspeler onder coach Mark Hughes. De opvolger van Roy Hodgson maakt veelvuldig gebruik van de verdediger. Salcido zegt in een vraaggesprek met The Guardian gebruik te maken van zijn overlevingsinstinct.

/

Salcido kende een moeilijke jeugd en verloor op jonge leeftijd al zijn moeder. “Ik heb altijd die wil gehad om me te verbeteren”, zegt hij zaterdag in de Engelse kwaliteitskrant. “De dood van mijn moeder heeft me harder gemaakt. Toen ik bij PSV kwam, wende ik al snel. Ronald Koeman sprak foutloos Spaans, dat hielp me enorm. Bovendien kwam ik in een winnend team terecht.” Salcido won twee landstitels in Eindhoven, alvorens hij de overstap maakte naar Craven Cottage.

“Ik speelde bij PSV samen met Alex en dat leverde veel succes op. Mijn vrienden kwamen me vaak opzoeken tijdens wedstrijden tegen Internazionale, Arsenal en Liverpool. Zij leefden mijn droom met me mee en doen dat nog steeds. Voor ik naar PSV kwam, had ik geen idee waar Nederland lag, of wat voor voetbal ik zou tegenkomen. Maar mijn vader zei tegen me: “Hier of in China, voetbal is overal voetbal.” PSV beurde in de zomer nog bijna twee miljoen euro voor de Mexicaans international.

Bezig met laden …