voetbalzone

Salonremise helpt VS verder: 'Maar het is geen tijd om vrienden te bellen'

Bart Kruyt23 jun 2014, 07:20
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2014, 07:20
Advertentie

De Verenigde Staten was zondagnacht bijna zeker van een plek in de knock-outfase, maar door een gelijkmaker in blessuretijd is de ploeg van Jürgen Klinsmann nog niet verder. In de laatste groepswedstrijd speelt de VS tegen Duitsland en met een salonremise plaatsen beide ploegen zich voor de laatste zestien. "Maar het is nu geen tijd om vrienden te bellen", zei Klinsmann.

voetbalzone

De bondscoach van de Amerikanen belooft Portugal en Ghana dat zijn ploeg tegen Duitsland voor de winst zal gaan: "Joachim Löw doet zijn werk, ik het mijne. Mijn werk is om er alles aan te doen om mijn ploeg naar de volgende ronde te helpen, maar wij willen Duitsland verslaan", aldus Klinsi. "Natuurlijk komt de late tegentreffer hard aan. Verder kan ik alleen maar zeggen dat we heel goed hebben gespeeld. Bijna alles wat we wilden doen hebben we gedaan. Dit geeft ons alleen maar meer zelfvertrouwen.''

Portugal heeft na twee groepswedstrijden een punt en Paulo Bento heeft een slecht gevoel. "Deze remise is natuurlijk geen goed resultaat voor ons", zei hij. "We liggen niet uit het WK, maar we zitten nu wel in een zeer lastige situatie. We moeten in de laatste wedstrijd vechten voor onze laatste kans, ook al is die niet zo groot."

Bezig met laden …