Salzburg aan kop ondanks comeback Rapid

13 sep 2009, 18:00
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2009, 18:00
Red Bull Salzburg gaat weer aan kop in de Oostenrijkse Bundesliga. De ploeg van Huub Stevens speelde zondagmiddag geen goede wedstrijd, maar haade wel een broodnodig punt: 2-2. Rapid Wien toonde veerkracht en poetste een 0-2 achterstand weg.

Salzburg, met Nederlanders Barry Opdam en Robin Nelisse op de bank, kende een moeizame wedstrijd. Rapid bleek in eigen huis een goede tegenstander te zijn voor de landskampioen en kreeg in de beginfase al een hoop kansen. Salzburg overleefde en kwam door twee snelle treffers zelfs op voorsprong.

Somen Tchoyi werd zeven minuten voor tijd door Andreas Ulmer en zette de openingstreffer op het bord. Een minuut later was het weer raak, toen Dusan Svento de marge verdubbelde. De supporters van Rapid reageerden geschokt, maar dat gold niet voor de spelers van de thuisploeg. Zij vochten zich na de theepauze alsnog terug.

Eerst was het Stefan Hofmann die met een rake vrije trap de spanning terug in de wedstrijd bracht en vervolgens zorgde Hamdi Salihi zeven minuten voor het einde voor de gelijkmaker. Rapid ging in het restant nog wel op jacht naar de winnende treffer, maar Salzburg verdedigde het punt met verve.