voetbalzone

Salzburg bereidt zich voor op afscheid Adriaanse

03 mrt 2009, 20:42
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2009, 20:42
Advertentie
Red Bull Salzburg wil graag ook volgend seizoen verder met Co Adriaanse, maar de koploper van de Oostenrijkse Bundesliga houdt ernstig rekening met een vertrek van de succesvolle oefenmeester. Frenk Schinkels is benaderd om volgend seizoen hoofdtrainer te worden bij Salzburg. De landgenoot van Adriaanse is nu nog werkzaam bij Austria Kärnten.



In gesprek met Radio Rijnmond bevestigt Schinkels de interesse van Salzburg, dat onder Adriaanse hard op weg is naar de landstitel. De Nederlander is naar eigen zeggen echter ook in beeld om bondscoach van Oostenrijk te worden. De Oostenrijkse voetbalbond ÖFB verbrak maandag de samenwerking met Karel Brückner.

Schinkels zegt zich gevleid te voelen, maar twijfelt over het bondscoachschap. De coach wil prijzen gaan pakken. “De kans dat Oostenrijk Europees kampioen wordt is niet zo groot, dus mijn voorkeur ligt voor de hand”, zegt de genaturaliseerde oud-international van het Alpenland. Woensdagavond treft Schinkels met zijn Austria Kärnten Salzburg in de competitie. De vorige ontmoeting eindigde in een overwinning voor de underdog.

De woorden van de oefenmeester bevestigen dat Salzburg bezig is met de zoektocht naar een opvolger van Co Adriaanse. De succestrainer zou in beeld zijn om bij PSV aan de slag te gaan en bij de lijstaanvoerder van de Bundesliga houdt men ernstig rekening met een vertrek. “Het lijkt mij een aantrekkelijke club”, zo zei de oud-coach van onder meer Ajax en AZ eerder over de regerend landskampioen.
Bezig met laden …